Mies kävi ottamassa lauantaina possupiikin. Hetihän tuolle nousi kuume. Onnittelin häntä kovasti, sentään tiesi, että rokote toimii. Itse en koskaan noista mitään kummempia oireita saa.

Kovastihan tuntuu kiistaa olevan, noista rokotteista. On kuulemma sellaisiakin ihmisiä, jotka eivät lapsiaan rokota lainkaan. Itse en uskaltaisi moiseen uhkapeliin ryhtyä. Koen, että lasteni on saatava kaikki mahdollinen suoja, mitä tarjolla on. Koska surffailen paljon myös perheaiheisilla palstoilla luin myös rokoteinfosta. Kävin myös heidän sivuillaan. Pelottavathan nuo olivat, mikäli heidän välittämäänsä informaatioon on uskominen, saa kaikista rokotuksista vakavia kouristuskohtauksia ja vähintään joka toinen käy kuoleman porteilla rokotuksen jälkeen. Onneksi kerkesimme rokotuksen ottamaan ennen kuin olin kuullut mitään koko sivustosta.

Yksi lause tuolla sivulla kuitenkin -niiden kouristusten kuvailuiden lisäksi, herätti huomioni. Se oli tällainen:  "Puheenjohtaja suosittaa, että päätöksiä ei kannata tehdä pelkästään yhden lähteen perusteella ja muistuttaa, että vastuuta päätöksistään ei voi ulkoistaa" Olisikohan tässä kuitenkin indikaato, että mikäli säikähtää siinä määrin kouristuskohtauskuvauksia, että jättää joko itsensä tai lapsensa rokottamatta ja perheenjäsen kuolee tai itse vammautuu pysyvästi tämän päätöksen seurauksena, on tuota puheenjohtajaa kuitenkaan turha lähteä haastamaan oikeuteen? Mainittakoon vielä, että viranomaisilla ei ole vapauksia julkaista sivustoillaan raflaavia kuvauksia rokottamattajättämisen seurauksista ja sanoa sitten, että "Viranomanen suosittaa, että päätöksiä ei kannata tehdä pelkästään yhden lähteen perusteella ja muistuttaa, että vastuuta päätöksistään ei voi ulkoistaa"

Niin se on, toisilla on sanomisistaan vastuu, toisilla taas vapaus sanoa mitä vain, ilman minkäänlaista vastuuta. Epäreiluako?

Olen kuitenkin huisin iloinen, että, vaikka en rokotusinfon tai vaikka skilandiaforumin maailmankuvaa allekirjoitakaan, niin että elän samassa maassa, kuin nuo yhteisöt. Että minulla on vapaus kirjoittaa tätä blogia kuten heilläkin sivustoillaan mitä ikinä lystäävät. Harvoinhan se oikeasti niin on, että vastavallankumoukselliseksi itsensä luokitteleivilla ryhmittymillä on oikeasti aavistustakaan siitä vastuusta, mikä heille sanomisiensa, ja joskus tekojensakin, perusteella kuuluisi. Mutta näinhän sen täytyy ollakin. Muuten ei toimisi lehdistö eikä oppositio. Hallitus maksaa joka kaudella kovan hinnan vastuun kantamisesta, harvalla puolueella on asiaa hallitukseen kahdella peräkkäisellä kaudella.

Ei silti ihme, että työstään välittävä virkamies ässähtää välillä turhautuneena, kuten THL:n ylijohtaja. Muistuttaahan Rokoteinfo kovasti sitä ärsyttävää pikkuveljeä joka aina kävi tönäisemässä huolella rakennetun palikkainstallaation nurin, juuri kun oli viimeisiä palikoita lattamassa paikalleen. Mutta kuten kaikilla maailman ärsyttävillä pikkuveljillä, on myös rokoteinfolla oma tehtävänsä; opettaa isosiskot rakentamaan parempia ja iskunkestäviä palikkatorneja.